Mielen hallintaa, stressin lievennystä ja hyvä uni. Bosen unikuulokkeet

Hei taas,

Nyt on tullut aika kirjoitella blogiin. Viimeaikoina olen alkanut panostamaan meditaatioharjoituksiin ja hyvään uneen.

Jos nukut huonosti, keskityt huonommin ja stressaat herkemmin. Tähän löytyy monia tapoja lievittää stressiä sekä auttaa nukkumaan hyvin. Huonolaatuinen uni vaikuttaa myös psoriasiksen vointiin. Itse ainakin huomaan jos olen nukkunut huonosti ja stressaavissa tilanteissa sitä huomaamattomastikin alkaa raapimaan psoriaskohtia. Moni muu varmasti tekee samaa :) Minulla tämä psoriasis puhkesikin stressitilassa aikoinaan ja huomaa kun enemmän stressiä, vaikuttaa se myös psoriasikseen.

Normaalisti aikaisemmin olen mennyt nukkumaan siinä puolen yön molemmin puolin ja herätys ollut klo 6:00 jälkeen. Aivan liian lyhyet unet. Unta ja sen laatua olen mitannut Garmin Venu -kellolla ja mielestäni se näyttää tarpeeksi hyvin minulle unen eri vaiheista ja sen mikä minun vireystila on. Kello näyttää myös stressitason ja jostain syystä minulla ne ovat aika korkealla vaikka en tunne niin. Kai se jotain kroonista stressiä on ;)

Unen pituutta olen yrittänyt parantaa menemällä vain sänkyyn klo 21-22 välillä ja pikkuhiljaa olen oppinut saamaan unen päästä kiinni hyvinkin nopeasti. Olenkin alkanut nukkumaan 8-9h yöunia. Hyvä minä :)

Unen laadun parantamisen kokeilemiseksi ostin Bosen omasta verkkokaupasta Bose Sleepbud II -kuulokkeet. Bosen tilaaman tutkimuksen mukaan todistettiin kliinisesti auttavan nukahtamaan nopeammin ja 76% osallistujista kokivat että heidän oli helpompi pysyä unessa. 8/10 kertoi yleisen unenlaadun parantuneen.


Paketissa tulee mukana siisti säilytysrasia jossa lataat kuulokkeet täyteen varaukseen päiväsaikaan sen omalla akulla. Kuulokkeisiin pystyy lataamaan erilaisia äänimailmoja ja rahoittavaa musiikkia mutta kaikki Bosen omasta kirjastosta. Kirjasto on ilmainen ja näitä pystyy käyttämään ainoastaan näiden kuulokkeiden kanssa. Sovellus löytyy google play tai apple storesta ja sekin on ilmainen mutta pystyy käyttämään ainoastaan kuulokkeiden kanssa.

Kuulokkeilla ei pysty kuuntelemaan omaa musiikkia vaan ainoastaan näitä Bosen omia ääniä. Ääniä löytyy yhteensä yli 40 tällä hetkellä. 

Kuulokkeet ovat tarkoitettu ensisijaisesti vaimentamaan ulkoisia häiriöitä kuten haukkuvaa koiraa tai naapurin basson jumputusta tai muuta vastaavaa. Meidän kotona ei oikeestaan kuulu muuten ääniä kuin lämmityslaitteen kompressori (joka on muuten välillä ärsyttävä) tai lasten herätyskellot jos heräävät aikaisemmin kuin vanhemmat. Kuulokkeet eivät toimi aktiivimeluvaimennuksella vaan "noise masking" eli kuulokkeet antavat ääntä jolla peitetään taustamelua. Äänenvoimakkuutta pystyy myös säätämään sekä sen että kuuluuko ääni jatkuvasti koko yön tai vain halutun ajan. Kuulokkeissa pystyy myös asettamaan herätyksen haluttuun kellon aikaan niin muu väki talossa ei tarvitse herätä siihen. Kuulokkeissa tulee kolme erikokoista kehystä joista saa valita itselleen sopivat että pysyvät korvissa ja asettuvat mukavasti. Akun kestoksi valmistaja lupaa jopa 10h.




Ensimmäinen yö takana ja en osaa vielä kertoa oliko auttavasti apua mutta oli jokseenkin virkeämpi olo aamulla. Muistan sen kyllä yöstä että kuulokkeet hieman aiheutti tuntoa korvissa kun nukuin sivuttain. Eivät tunnu korvissa niin paljoa kuin aktiivimeluvaimennuksella toimivat QuietOn sleep -kuulokkeet vakiopehmusteilla jotka myös omistan. QuietOn sleepin vakiopehmusteissa tuli mukana pehmusteet jotka täyttävät koko korvan ja ne aiheuttivat hieman kipua korvakäytävissä varsinkin sivuttain nukkuma-asennossa kunnes vaihdoin valmistajan paremmat pehmusteet. Näiden pehmeämpien pehmusteiden avulla ei kuulokkeita juurikaan huomaa. Eli kannattaa suosiolla hankkia paremmat memory foam pehmusteet QuietOn -tuotteisiin suoraan niin saat niistä enemmän mukavuustekijöitä irti. 

Lueskelin ja katsoin paljon arvosteluja kuulokkeista. Monet antoivat hyviä arvosteluja kuulokkeille. Itse en pysty vielä tarkemmin kommentoimaan, saanko näistä hyötyä mutta kirjoittelen myöhemmin kokemuksia näistä. Aika arvokkaat nämä ovat (kirjoitushetkellä 269,95 €) mutta jos nämä parantavat unen laatua ja auttaa jaksamaan päivällä paremmin niin voi siitä maksaakin... 

Bosen verkkokaupassa kirjoitushetkellä luvataan että kuulokkeita voi kokeilla 90 päivää ja palauttaa ne veloituksetta mikäli et ole tyytyväinen eli riskittä voi kokeilla saatko näistä apua/hyötyä. Jos haluat kokeilla unikuulokkeita niin tässä linkki Bosen verkkokauppaan

Eipä siinä kuin lisää kokemuksia kuulokkeista ja myöhemmin kirjoittelen kokemuksia näistä sekä muista uusista jutuista mitä on tulossa rentoutukseen ja psoriasiksen hoitoon.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hyvinvointipussi / Infrapunapussi / Laihdutuspussi

Bosen Sleepbuds 2 ja QuietOn Sleep hyvän unen pelastajat?

Ensikokemukset Bosen unikuulokkeista