Bosen Sleepbuds 2 ja QuietOn Sleep hyvän unen pelastajat?

 Aika päivitellä kokemuksia uusista Bose Sleepbuds II unikuulokkeista sekä kertoa kokemuksia omistamastani QuietOn Sleep korvatulpista.

Reilun viikon kokeilulla tulin siihen tulokseen että Bosen unikuulokkeet eivät sovellu minulle lainkaan, ainakaan unen laadun parantamiseen. Noise masking -teknologia siinä toimii mutta se oikeastaan ainoa hyvä puoli näissä onkin. Usean yön kokeilussa heräilin useasti yön aikana (jopa n. 10 kertaa) noise masking -ääneen ja se teki minut erittäin väsyneeksi aamulla. Kokeilin erilaisia äänimaailmoja mutta kaikissa sama efekti. Se ääni oli itsessään sellainen että en päässyt syvään uneen ja heräsin siihen useita kertoja. Alla olevan analyysin perusteella en nukkunut yhtään syvää unta joka on harvinaista minulla. Syvän unen jakso painottuu useimmiten alkuyölle. Voisin kuvitella että kuulokkeet sopisivat meditointiin tai rauhoittumiseen tms. mutta minulla ne eivät toimineet uneen joten palautin kuulokkeet takaisin Belgiaan. Hyvä juttu näissä on se että voit 90 päivää kokeilla riskittä mutta itse palautin jo parin viikon jälkeen koska turhaan rääkkää itseään huonoilla yöunilla 😊




Omistan kahdet QuietOn Sleep aktiivimelu- ja passiivimeluvaimennukseen perustuvia korvatulppia. Nämä olen kokenut toimivaksi silloin kun koen häiritsevää melua. Kotona joskus kun herään aamulla kovalla pakkasella, kodimme lämmityslaitteen kompressori ääntää suurella taajuudella, silloin QuietOn Sleep korvatulpat pelastavat lopun unen tarpeen ja pääsen helposti uneen takaisin. Ilman näitä jään herkästi kuuntelemaan kompressorin ääntä. Nämä blokkaavat tehokkaasti kompressorin äänen ja jälleen on hiljaista 😉 Käytän monesti näitä silloinkin kun lapset heräävät aiemmin kouluun niin saan itse jatkaa uniani vielä herätykseen saakka. Nämä ovat minulla mukana myös reissuissa ja pelastavat monesti yöunet myös hotelleissa yöpyessäni. Lähtökohtaisesti en käytä näitä koska pystyn nukkumaan hyvin myös ilman mutta jos häiriätekijöitä tiedossa niin nämä ovat pelastus siihen 😊😴

QuietOn Sleep -kuulokkeet antavat myös helpotusta myös liikenteen meluun, bassojumputukseen, vieruskaverin kuorsaukseen tai yleensäkin matalataajuisiin ääniin jota nämä korvatulpat vaimentavat. Yhdellä latauksella nukkuu noin 2-3 yötä ja lataus kestää n. 1 tunnin. Näistä on internetissä paljon arvosteluita mutta ne jakavat mielipiteitä. Jollakin nämä aiheuttavat kipua korviin, varsinkin sivuttain nukkujilla ja joillakin eivät estä kuorsausta. Itse näkisin että suurella osalla toimimattomuus johtuu muista tekijöistä. 

Alunperin nämä tulivat sellaisilla korvapehmusteilla joissa ei ollut memory foam pehmustetta. Näihin on saatavilla lisävarusteena Comfort memory foam -tulppia joista itse tykkään kovasti ja nämä eivät aiheuta kipua. Alkuperäiset tuntuivat epämukavalta mutta näillä Comfort -tulpilla näitä tuskin huomaa käytössä. Toinen mikä saattaa aiheuttaa kipua sivuttain nukkujalla on tyyny. Itse huomasin Bosen kuulokkeilla että minun korviini kävi ensimmäisinä öinä ja kun ostin pehmeät tyynyt niin kipuili loppui. Tyynyjen vaihto pehmeämpiin auttoi myös QuietOn kuulokkeilla jolloin niitäkään tuskin huomaa käytössä enää. Oikean tulpan valinnalla on myös tärkeä vaikutus vaimennukseen. Mikäli tulppa ei kunnolla peitä korvakäytävää niin tällöin häiritsevät äänet voivat tulla läpi. Tällä hetkellä markkinoilla saatavista tulpista QuietOn Sleep -tulpat koen parhaimmaksi itselleni ja ovat pelastaneet monta yötä minun tapauksessa! Tavalliset tulpat eivät estä häiritseviä ääniä riittävästi mutta nämä toimivat. Hyvät yöunet ovat perusta elämän hyvinvoinnille ja jaksamiselle ravinnon lisäksi. Kun nukkuu hyvin niin tulee stressattua vähemmän ja pystyy fokusoimaan paremmin päivittäisiin tehtäviin ja lisäksi vähemmän aiheuttaa raapimista psoriasiksessa joten näen itse laadullisen unen erittäin tärkeänä tekijänä elimistön hyvinvoinnissa.

QuietOn Sleep -korvatulppia voit hankkia tästä linkistä ja kannattaa suosiolla ostaa myös lisävarusteena comfort -tulpat niin saat niistä parhaiten irti. 




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hyvinvointipussi / Infrapunapussi / Laihdutuspussi

Ensikokemukset Bosen unikuulokkeista