Paula Heinonen kertoo psorista
Terveyden avaimissa oli hyvä aihe psorista, kiitos vinkistä työkaverille :) Kannattaa käydä kuuntelemassa täältä:
http://www.iskelma.fi/terveysjahyvinvointi/audiovideo/terveyden-avaimet/11/3825
Tässä tiivistettynä jotain mitä Paula kertoo radio-ohjelmassa:
Psoriasiksen laukaisevia tekijöitä voivat olla alkoholi, tupakointi, stressi, lääkkeet ja yms.... Voi olla myös ruoka-aineyliherkkyyksiä kuten gluteeniyliherkkyyttä, allergioita, keliakiaa.
10%:lla psoriaatikoilla voi esiintyä nivelpsoria
Lääkehoitoja: Kortisonia, biologisia lääkkeitä, A-vitamiinijohdannaisia lääkkeitä, UV-valohoitoja mitä Paula ei tietenkään suosittele enkä kyllä itsekkään.
Psori kuntoon kokonaisvaltaisella hoito-ohjelmalla:
Suolisto kuntoon: Ongelma, proteiinien valkuaisaineiden sulamattomuus. Sulamattomuus voi johtua liian vähäisestä mahalaukun suolahapon tuotannosta. Tämä voi johtua pitkäaikaisesta stressistä tai huonosta ruokavaliosta jolloin mahalaukku ei kykene tuottamaan suolahappoa. Proteiinit eivät pysty pilkkoutumaan kunnollisesti eikä imeytymään jonka seurauksena aminohappotasot nousevat suolistossa. Suoliston bakteeristo muuttaa nämä aminohapot myrkylliseksi yhdisteeksi joka myötävaikuttaa nopeutettuun solujen jakaantumiseen. Suoliston huono bakteerikanta voi myös pahentaa ja tämä on tasapainotettava probiooteilla, kasviksilla, hyvillä öljyillä ja yleensäkin ravinteikalla ja laadukkaalla ruualla!
Voi käyttää myös kuitulisää jolla saadaan myrkkyjä vietyä pois suolistosta. Kuitu toimii niiden kuljettajana.
Hyviä ruoka-aineksia ovat hirssistä ja tattarista tehdyt tuorepuurot. Sopivasti hyvälaatuista proteiinia kuten pähkinät, mantelit, kana ja kala. Yrttitee kuten vihreä tee ja pieni määrä hunajaa. Sipulia, kaalia, marjat ja kaikki vihreä.
Ravintolisänä voi käyttää kalaöljyä, GLA ( löytyy mm helokkiöljystä, itse tilasin tänään purasruohonöljykapseleita jossa runsaasti GLA:ta ), D-vitamiini vähintään 50 ug, hyvälaatuinen monivitamiini, entsyymejä, itsepuristetut tuoremehut johon inkivääriä voi laittaa joukkoon ja vielä sinkkilisä.
Hyvälaatuinen rasva ehkäisee tulehdusta jota saadaan seuraavista ravinto-osista: kala , siemenet, pähkinät, avokado, vähintään 1-2 rkl kylmäpuristettua öljyä/pv kuten avokadoöljy, oliiviöljy, pellavansiemenöljy, vähintään 1g kalanmaksaöljyä.
Vältetään seuraavia: margariinia, transrasvoja, teolliset rasvat, kovetetut rasvat, punainen liha, maitotaloustuotteita, gluteenit, valkoiset riisit, sokerit, einekset, alkoholi, kahvi ja tupakointi
Punaisista lihasta pääsee suolistoon tulehduksia aiheuttavia rasvoja ja huonosti sulavia proteiineja.
Syö säännöillisesti aterioita ja erittäin tärkeää kiinnittää huomio pureskeluun. Joka aterialla voi käyttää tuoreita vihanneksia ja juureksia, mielellään haudutettuna tai höyrytettynä.
Tässä jotain hyviä vinkkejä psorin nujertamiseen! Palaillaan......
http://www.iskelma.fi/terveysjahyvinvointi/audiovideo/terveyden-avaimet/11/3825
Tässä tiivistettynä jotain mitä Paula kertoo radio-ohjelmassa:
Psoriasiksen laukaisevia tekijöitä voivat olla alkoholi, tupakointi, stressi, lääkkeet ja yms.... Voi olla myös ruoka-aineyliherkkyyksiä kuten gluteeniyliherkkyyttä, allergioita, keliakiaa.
10%:lla psoriaatikoilla voi esiintyä nivelpsoria
Lääkehoitoja: Kortisonia, biologisia lääkkeitä, A-vitamiinijohdannaisia lääkkeitä, UV-valohoitoja mitä Paula ei tietenkään suosittele enkä kyllä itsekkään.
Psori kuntoon kokonaisvaltaisella hoito-ohjelmalla:
Suolisto kuntoon: Ongelma, proteiinien valkuaisaineiden sulamattomuus. Sulamattomuus voi johtua liian vähäisestä mahalaukun suolahapon tuotannosta. Tämä voi johtua pitkäaikaisesta stressistä tai huonosta ruokavaliosta jolloin mahalaukku ei kykene tuottamaan suolahappoa. Proteiinit eivät pysty pilkkoutumaan kunnollisesti eikä imeytymään jonka seurauksena aminohappotasot nousevat suolistossa. Suoliston bakteeristo muuttaa nämä aminohapot myrkylliseksi yhdisteeksi joka myötävaikuttaa nopeutettuun solujen jakaantumiseen. Suoliston huono bakteerikanta voi myös pahentaa ja tämä on tasapainotettava probiooteilla, kasviksilla, hyvillä öljyillä ja yleensäkin ravinteikalla ja laadukkaalla ruualla!
Voi käyttää myös kuitulisää jolla saadaan myrkkyjä vietyä pois suolistosta. Kuitu toimii niiden kuljettajana.
Hyviä ruoka-aineksia ovat hirssistä ja tattarista tehdyt tuorepuurot. Sopivasti hyvälaatuista proteiinia kuten pähkinät, mantelit, kana ja kala. Yrttitee kuten vihreä tee ja pieni määrä hunajaa. Sipulia, kaalia, marjat ja kaikki vihreä.
Ravintolisänä voi käyttää kalaöljyä, GLA ( löytyy mm helokkiöljystä, itse tilasin tänään purasruohonöljykapseleita jossa runsaasti GLA:ta ), D-vitamiini vähintään 50 ug, hyvälaatuinen monivitamiini, entsyymejä, itsepuristetut tuoremehut johon inkivääriä voi laittaa joukkoon ja vielä sinkkilisä.
Hyvälaatuinen rasva ehkäisee tulehdusta jota saadaan seuraavista ravinto-osista: kala , siemenet, pähkinät, avokado, vähintään 1-2 rkl kylmäpuristettua öljyä/pv kuten avokadoöljy, oliiviöljy, pellavansiemenöljy, vähintään 1g kalanmaksaöljyä.
Vältetään seuraavia: margariinia, transrasvoja, teolliset rasvat, kovetetut rasvat, punainen liha, maitotaloustuotteita, gluteenit, valkoiset riisit, sokerit, einekset, alkoholi, kahvi ja tupakointi
Punaisista lihasta pääsee suolistoon tulehduksia aiheuttavia rasvoja ja huonosti sulavia proteiineja.
Syö säännöillisesti aterioita ja erittäin tärkeää kiinnittää huomio pureskeluun. Joka aterialla voi käyttää tuoreita vihanneksia ja juureksia, mielellään haudutettuna tai höyrytettynä.
Tässä jotain hyviä vinkkejä psorin nujertamiseen! Palaillaan......
Kommentit
Lähetä kommentti